Kesäkuun kolme ekaa viikkoa on lomaa ekana lomapäivänä haettiin poitsulle muumiläppäri keravalta, sain huuto.netistä suht halvalla, vain 11 e !  Tiistaina käytiin vähän kaupungilla ostoksilla, sain poitsulle ostettua  kahvipannun, leluversiota etsin, enkä löytänyt, joten poitsu sai teräspannun. Sillä on sitten hieno keittää kahvia. Löysin myös teräskupin, samaa sarjaa poitsu on kova poika siivoamaan, joten ostin hänelle myös siivoussetin, sekin ihan oikea, poitsulle käyttöön tulee vain harja ja lapio. Tiistaina sain vihdoin laitettua värinkin päähän, värin, jonka ostin kuukausi tai kaksi sitten. Mies siivosi sen kaappiin, ja se unohtui sinne.

Eilen aamulla oli pakko päästä ulos, koska oli mahdollista, että se on lomani ainoa hellepäivä. Kysyin ystävältä, mentäiskö leikkipuistoon, ja se sopi. Sinne siis mentiin poitsu oli innoissaan uudesta paikasta, mutta pienten lasten jutut ei kiinnostanut yhtään. Kivointa oli kiipeillä ja matkia isoja lapsia. Aamupuurokin syötiin siellä, marjapuuro, jonka tein marjanperkeistä, jotka jäi kun keittelin mehuja. Kaikki pitää hyödyntää Eilen tein myös ekaa kertaa hermannin

"Hei, olen hermanni, tavallinen hapantaikinakakku. Minun pitää olla huoneenlämmössä 10 päivää ilman kantta. Et saa laittaa minua jääkaappiin. Jos lopetan kuplimisen, niin silloin kuolen.

Päivä 1. Saat hermannin

Päivä 2- 3 Sekoita minua 2-4 kertaa

Päivä 4- Minulla on nälkä! 2dl jauhoja, 2,5 dl sokeria ja 2 dl maitoa

Päivä 5-8 Sekoita minua 2- kertaa

Päivä 9. Minulla on nälkä 2dl jauhoja, 2,5 dl sokeria ja 2 dl maitoa. Jaa minut sitten viiteen yhtä suureen osaan ja anna niistä 4 ystävillesi. Anna kopio myös tästä ohjeesta

Päivä 10. Minulla on kova nälkä

1,5 dl öljyä, 3 munaa, 3 tl leivinjauhetta, 100g pähkinärouhetta, 2 raastettua omenaa, 2,5 dl sokeria, 3,5 dl jauhoja, 1 tl suolaa, 100 g hakattua suklaata ja 2 tl kanelia.

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Paista pyöreässä vuoassa (halkaisija 21 cm) 175 asteessa, uunin alaosassa n. 45 minuuttia. Kokeile tikulla, etten ole märkä.

Hermannia kutsuttiin ennen ystävyyskakuksi. Olet saanut hermannin joltain, joka pitää sinusta! "

Annoin sen eteenpäin sadelle, siskolle, naapurille ja anopille. Siskonkin treffasin eilen. käytiin amarillossa jädellä ja limulla. Poitsu sai tuliaisia irlannista, kun kummitäti oli käynyt siellä. Ja sitten illalla mentiin vielä mökille ja talviturkki jäi sastamalan järveen!

---

Tämä viikko on ollut yhtä ilmoista nauttimista lämmintä ja aurinkoista, ihanan kesäistä pihalla ollaan oltu paljon, leikkipuistoja ollaan koluttu. Eilen oli poitsulla hammaslääkärikin, oli tarkoitus ottaa streptokokkinäyte, mutta ei voinutkaan. On kolme kriteeriä, että sen voi ottaa ja yksi niistä ei toteutunut. Ei saa olla antibiootti kuurilla, eikä pestä hampaita ennen näytteen ottoa eikä saa nauttia ksylitolia ennen. Annoin poitsulle d-vitamiinitabletin, ja jälkikäteen huomasin, että siinä on ksylitolia. No, näyte otetaan sitten tänään. Ensin käydään lastentarvikekirppiksellä, mennään naapurin kanssa, ja saatetaan törmätä vauvatreffikaveriin. No, onhan hänen isä miehen vanha koulukaverikin, ollaan tunnettu aika kauan he saivat vauvan viime kuussa, ja viikonloppuna on kastejuhla. Sen jälkeen vasta paljastavat pojan nimen

Muutamia kuvia laitan nyt jälkikäteen

poitsu hiekkakasalla

mökkireissulla eläimiä ihmettelemässä (en tiiä mitä noi on)

tämmöisen tuolin ostin pihalle

poitsun leikkipaikka aika valmiina leikkeihin

mökkireissulla traktorin kyydissä

---

loman loppu jo häämöttää. Hyvistä ilmoista on ainakin saanut nauttia paljon on loman aikana saanut aikaiseksi, vielä on silti paljon tekemättä.. Siskon kanssa pitäisi treffata, kun hänellä on ensi viikolla synttärit. Ei taida vaan synttärilahja tulla valmiiksi loman aikana.. olen pitkään himoinnut pitkävartisia sukkia, nyt on jo toinen valmis, toisestakin varsi valmis.

eli sukkapari toinen tulee siskolle ja toinen on pitkävartinen sukka

Olkkarin matto oli tosi likainen, sen sain pestyä. Laattapolkuja olen halunnut pihaan, kaksi niistä on jo tehty (en tosin tiedä jääkö ne sellaisiksi), pääpolku on vielä totetuttamatta ja suunnittelematta. Saa nähdä saammeko ne tänä kesänä tehtyä.. tai edes aloitettua Sade antoi pyöränperäkärryn, sekin on vielä putsaamatta.. poitsulle oli tarvetta pikkualtaalle, uima-altaalle.  Väliaikaisratkaisu oli kylpeminen kottikärryissä, tänään posti toi mukanaan pikkualtaan

Loman aikana olen kerennyt treffailemaan ystäviä sisko kävi täällä syömässä ennen mökkireissua, käytiin saden ja lasten kanssa heidän läheisessä leikkipuistossa, mökillä näin miehen veljen vaimon, tällä viikolla kävin serkun luona, hänen kihlattu on kiva, tällä kertaa en serkkua nähnytkään. Heillä on ihana koira, siperian husky. Tosi kiltti persoona, lapsirakasserkun kihlattu sanoi, että siitä saataisiin hyvä pihakoira melkein tuli kaupat, mutta miehiltä ei kysytty Tänään sade kävi tyttösten kanssa aamukahvilla. Ihana pikkuhetki ja poitsu sai kivan leikkikaverin Naapurin kanssa on kanssa treffailtu paljon, käyty leikkipuistossa tai leikitty toistemme pihoilla. Kiva juttu, kun nyt meidänkin pihalla voi touhuta. Naapurin tyttö on innokas kasvien kastelija, saisi tulla kylään useamminkin

---

Niin, kaikki loppuu aikanaan, niin myös loma. Nyt on jo eka työviikko loman jälkeen takana, onneksi oli lyhyt viikko . Tartuin ruokahaasteeseen, eli tarkoitus on kokeilla 7 uutta ohjetta, joita on joskus lehdistä napsinut. Kaksi olen jo tehnyt, eka oli makkarapata, ohjetta muutin (vähän), siihen olisi tullut valkokaalia, mitä ei ollut kaapissa. joten korvasin sen riisillä. Siihen tuli 4 makkaraa, 2dl keittämätöntä riisiä, paprikaa, punasipuli ja pussillinen vihannessekoitusta (herne,. porkkana, kukkakaali ja papu). Riisi keitettiin ja heitettiin sekaan, puolisen tuntia pannulla ja voil'a Toka ruoka oli broileriwokki nuudeleilla. Siihen tuli kanaa, porkkanaa, paprika, punasipuli, kanalientä, soijaa ja cashewpähkinöitä. Nuudelit keitin erikseen ja pidin hetken pannulla, niin kosteus hävisi. Tarkkoja ohjeita en muista, kun oon nyt mökillä ja ohjeet kotona mies vähän valitteli yksitoikkoista ruokatarjontaamme, joten haaste sattui sopivaan hetkeen. Nämä kummatkin ruuat teki hyvin kauppansa. poitsullekkin maistuitutkiskelin muutenkin ohjeita, ja löytyi sieltä pari kivaa, jotka meinaan toteuttaa poitsun synttäreillä. Niistä enemmän myöhemmin Keskiviikkona käytiin poitsun kanssa tikkurilassa syömässä, juhlistettiin siskon synttäreitä. Vein pienen paketin, ja kortin, jossa oli poitsun kottikärryuintikuva.

Yhtenä päivänä vähän askartelin, siskolle synttäripaketin ja vaatekaapin oveen taulun vanhoista korteista

tuli aika pinkki paketti, sisältönä on sukat, oriflamen tuoksu ja perus roll-on dödö

 

Vuosi sitten syntyi kesä- ja heinäkuun aikana kolme tyttöstä, Nyt pitää siis keksiä pienet lahjat heille kaikille. Yksi on jo valmis, siihen lisään jonkun pienen lelusetin, eli pikkuiset harmaa-pinkit villasukat sain valmiiksi aamulla. Toinen on kehitteillä, mutta sen paljastan vasta myöhemmin, koska muuten yllätys menee pilalle, koska tytön äiti lukee blogiani . Ja kolmannesta ei mitään hajua, se tulisi miehen serkun tytölle..